De Warmtepomp
Print deze pagina

Inleiding

Zo'n jaar geleden kregen wij te maken met het profielwerkstuk. De groepjes waren snel gevormd, maar het onderwerp was wat moeilijker te vinden. We hebben daarvoor een aantal begeleidingsgesprekken gehad.

Tijdens het eerste gesprek kwamen we op het idee om ons profielwerkstuk te doen over elektrische schakelingen te doen. Hiervoor hebben we geŽxperimenteerd met het programma Crocclips. We wisten niet precies welke vorm het profielwerkstuk zou krijgen, en welk gebied we hiervoor moesten kiezen.

Daarom hebben we gezocht naar een ander onderwerp. Vlak voor de deadline kwamen we op het idee 'WiFi' (ofwel draadloze netwerken). Na een evaluatiegesprek met onze begeleider bleek dat dit onderwerp theoretisch wel haalbaar was, maar een haalbaar practicum was niet goed te bedenken.

Daarom hebben we verder gezocht naar nog een onderwerp. Vloeibare stikstof kwam nog aan de orde, maar bleek theoretisch en praktisch niet haalbaar. De heer Visser kwam het idee om richting de koeltechniek te gaan. Hij kwam met de warmtepomp, een voor ons onbekend onderwerp. Het leek ons een uitdaging om ons in dit onderwerp te verdiepen. Toen bleek dat een LOB-2-module op de Universiteit Twente mogelijk was, besloten we voor dit onderwerp te gaan.

Op advies van de heer Van Der Meulen hebben we er voor gekozen om het profielwerkstuk in te delen in drieŽn (theorie, praktijk en modelleren). De theorie is voornamelijk gedaan door Marcel, het practicumverslag is door Bas, en het model door Johan.

De warmtepomp is een interessant onderwerp om te bespreken, omdat duurzame energie belangrijk is geworden in onze samenleving. De warmtepomp is een duurzaam proces, en daarom is het interessant om ons in te verdiepen.


Deze pagina is automatisch gegenereerd door APP_NAME.